fbpx

Een onderneming starten

Een onderneming starten

Je hebt een idee, een visie of een wens. Je hebt er over nagedacht, erover gesproken met vrienden en/of familieleden en gaat het er nu dan toch op wagen, een eigen onderneming. Wensen hebben we allemaal, ons hele leven lang en telkens op andere gebieden. Ook ideeën, goede of slechte, komen in het brein van een ondernemer vaak naar boven, het omzetten van ideeën naar iets tastbaars, dat is niet voor velen weggelegd.
Je begint met het uitwerken van het idee, samen of alleen. Je zet belangrijke zaken op papier en langzaam maar zeker begint het idee een vorm aan te nemen, een ondernemingsvorm. Je schrijft je in bij de KVK en vanaf dat moment ben je dan écht de ondernemer.

Als ondernemer is het in de meeste gevallen de bedoeling dat je geld gaat verdienen met hetgeen jij leuk vindt om te doen. Een onderneming starten is natuurlijk punt 1, er geld aan overhouden is weer heel andere koek. Afhankelijk van het soort onderneming is het in deze tijd natuurlijk ongehoord om online niet vindbaar te zijn. Iedere Nederlander kijkt per dag gemiddeld 5 uur naar een scherm van een smartphone of laptop, dat is dus per dag 5 uur waarop zij jouw onderneming kunnen leren kennen. Hoe pakken we dat dan aan zonder al te grote investeringen?

Wij van AtotZ online gaan er allereerst voor zorgen dat je vindbaar bent op het internet. Een mooie, nette en vooral overzichtelijke website opzetten waar men de informatie kan vinden die belangrijk is voor de onderneming. Zo zullen er teksten geschreven moeten worden over hetgeen de onderneming doet, in geval van een webshop zullen er producten moeten worden toegevoegd en we moeten ervoor zorgen dat de SEO goed ingesteld is.

Men heeft te vaak de verwachting dat het hebben van een goede website gelijk staat aan het verdienen van geld. De website is het kanaal waar mensen jouw onderneming gaan vinden en/of jouw producten kunnen aanschaffen. De mensen moeten echter wel weten dat ze bij jou terecht kunnen. Dat kunnen zij door middel van zoekmachines zoals Google maar hoe gaan zij jouw website vinden op Google? Met andere woorden, waar zoekt men naar? Dit zijn belangrijke vragen die wij verder uitleggen in ons volgende blog.
Ook marketing in de buurt en op netwerkavonden kan van grote meerwaarde zijn voor een (startende) onderneming. Men moet weten dat jouw onderneming hen in een bepaalde behoefte kan voorzien. Vervolgens is het aan jou als ondernemer om deze mensen op hun wenken te bedienen en ervoor te zorgen dat, wanneer zij deze behoefte hebben, zij terugkeren naar jou.

Laten we teruggaan naar het hebben van een goede website. Dit is namelijk hetgeen wat wij van AtotZ online graag voor u verzorgen. Lees: U hebt de behoefte een website online te hebben staan, een behoefte waar wij van AtotZ online in kunnen voorzien.