fbpx

Wat is nou écht SEO?

Wat is nu echt SEO

Wat is nou écht SEO?

In ons vorige blog hebben we het veelvuldig over SEO gehad. Dat moet natuurlijk verder worden toegelicht en is simpelweg een te breed onderwerp om niet apart over te schrijven. SEO is zelfs zo breed en complex dat je er uren over kunt lezen op het internet om er vervolgens nog maar de helft van te snappen. Een goede basis is het begin maar verre van het einde voor wat betreft SEO. Wij van AtotZ online gaan jullie meenemen in de basis en proberen alles dan ook zo goed mogelijk uit te leggen. Mocht je verdere vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat is SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoek Machine Optimalisatie). Een ander woord wat vaak gebruikt wordt in plaats van SEO is bijvoorbeeld Zoekmachine Marketing. SEO zorgt ervoor dat zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo begrijpen waar jouw website over gaat, wat belangrijke informatie is en wanneer zij jouw website moeten laten zien in de zoekresultaten. Als er iemand zoekt op één van de zoekmachines, gaan zij kijken naar de meest relevante resultaten om weer te geven aan degene die de zoekopdracht gegeven heeft. Met andere woorden kom je hoger op de lijst te staan door heel duidelijk te maken wat men kan vinden op jouw website. Je kunt natuurlijk ook helemaal bovenaan komen te staan in Google door voor advertenties te betalen, dat staat bekend als SEA (Search Engine Advertising). Wij van AtotZ online raden echter aan om te beginnen bij de basis van een goede SEO alvorens over te gaan op SEA.

Wat is nou écht SEO?

Er is een gigantisch aantal factoren dat van invloed is op de SEO van jouw website. Op sommige heeft de ontwikkelaar direct invloed zoals bijvoorbeeld hierboven aangegeven, het begrijpbaar maken van jouw website voor zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Er zijn echter ook een hoop aspecten waar de ontwikkelaar niet direct invloed heeft, bijvoorbeeld het aantal mensen dat jouw website deelt op social media en als zij dat doen, hoeveel volgers/vrienden zij hebben. Het zijn dat soort aspecten waar de meesten geen rekening mee houden maar die zeker van invloed zijn op jouw SEO.

Als alle aspecten van SEO op één grote hoop gegooid zouden worden, kun je ze onderverdelen in twee groepen namelijk ‘Pagina SEO’ en ‘Externe SEO’. Binnen deze twee groepen zijn de aspecten verder onder te verdelen in positieve SEO en negatieve SEO, SEO kan namelijk ook negatief werken voor de weergave van jouw website op zoekmachines zoals Google, hierover later meer.

Waar hebben we met SEO te maken?

SEO is te vinden op alle websites die momenteel te vinden zijn. Zoals hierboven uitgelegd zijn de aspecten van SEO onder te verdelen in een tweetal groepen, ‘pagina SEO’ en ‘Externe SEO’. Iedereen die dus een website in bezit heeft, heeft te maken met SEO. En het doel van de SEO is voor iedereen hetzelfde, ervoor zorgen dat er meer bezoekers naar de website komen via zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Wil jij dus meer bezoekers trekken, beter gevonden worden op Google of ben je jezelf aan het voorbereiden op het hebben van een eigen website, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Volgende week gaan we verder in op de pagina SEO en externe SEO. Houdt onze website dus goed in de gaten en tot volgende week!

 

Wij staan ingeschreven bij de NLWG brancheorganisatie voor Nederlandse Webdesigners.